Παράρτημα του

Διακρατικού Κέντρου Απασχόλησης του

έργου YOUTHShare στην Ελλάδα

Το Έργο

"Ένας Τόπος για τη Νεολαία στον Μεσογειακό ΕΟΧ: Ανθεκτικές Οικονομίες και Οικονομίες Διαμοιρασμού για τους ΕΕΑΚ"

Το έργο «Ένας Τόπος για τη Νεολαία στον Μεσογειακό ΕΟΧ: Ανθεκτικές Οικονομίες και Οικονομίες Διαμοιρασμού για τους ΕΕΑΚ» (YOUTHShare) στοχεύει στη μείωση της ανεργίας των νέων και ειδικά των ΕΕΑΚ (νέων Εκτός Eκπαίδευσης, Απασχόλησης ή/ και Kατάρτισης) στις παράκτιες και νησιώτικες περιοχές του Μεσογειακού Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ).

Το YOUTHShare απευθύνεται, μεταξύ άλλων, σε ανειδίκευτες γυναίκες καθώς και μετανάστες και των δύο φύλων, ηλικίας 25-29 χρονών που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, εργασίας ή/ και κατάρτισης.

Το έργο στοχεύει χρησιμοποιώντας καινοτόμα εργαλεία ενεργοποίησης, συμβουλευτικής υποστήριξης, ενδυνάμωσης δεξιοτήτων και σύζευξης νέων με κοινωνικές επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις της οικονομίας διαμοιρασμού να τονώσει τη νεανική εργασία. Επιδιώκει, δε την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ΕΕΑΚ στην κυκλική οικονομία, στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, στην οικονομία διαμοιρασμού (π.χ. ψηφιακές πλατφόρμες) και στους ανθεκτικούς τομείς των τοπικών οικονομιών, όπως είναι η αγρο-διατροφή και ο τουρισμός.

Το YOUTHShare χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία μέσω του Ταμείου για την Νεανική Απασχόληση των Χορηγιών του ΕΟΧ και της Νορβηγίας.

Το έργο προσφέρει την δυνατότητα σε νέους και νέες να ενδυναμώσουν τις κοινωνικές και συναισθηματικές τους δεξιότητες μέσω συνεδρίων συμβουλευτικής, να εκπαιδευτούν 120 ώρες μέσω καινοτόμου εκπαιδευτικού υλικού σε ανθεκτικούς τομείς της τοπικής οικονομίας τους και να κάνουν «πρακτική άσκηση» σε μια σχετική τοπική επιχείρηση.

Εάν ενδιαφέρεστε να είστε ένας από αυτούς, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση εδώ:

Το Παράρτημα

Το Παράρτημα του Διακρατικού Κέντρου Απασχόλησης του έργου YOUTHShare στην Ελλάδα στεγάζεται σε χώρο του Δικτύου Απασχόλησης και Κοινωνικής Μέριμνας (ΔΑΚΜ), που βρίσκεται κοντά στο κεντρικό σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Το ΔΑΚΜ έχει μακρόχρονη εμπειρία στην επαγγελματική συμβουλευτική νέων, ιδιαίτερα δε ευάλωτων ομάδων, στην υποστήριξη και συμβουλευτική επιχειρήσεων και ένα αυξανόμενο δίκτυο ΜΚΟ που εργάζονται από κοινού σε καινοτόμες λύσεις για την ανάπτυξη της κοινωνικής συνοχής της πόλης. Το παράρτημα του Διακρατικού Κέντρου Απασχόλησης βρίσκεται δίπλα σε μια όμορφη ζωντανή πλατεία του Πειραιά με καφετέριες, σχολεία, καταστήματα και δημόσια γραφεία· είναι ένας ιδανικός χώρος δικτύωσης και σύνδεσης των νέων με διαφορετικούς φορείς. Σε μια φιλόξενη και χαλαρή ατμόσφαιρα, οι νέοι ενημερώνονται για εναλλακτικές επαγγελματικές διαδρομές και επαναπροσδιορίζουν τις ευκαιρίες που έχουν για εργασία. Η Υπεύθυνη Διασύνδεσης και Απασχόλησης θα είναι ο προσωπικός κρίκος για την ενδυνάμωση και καθοδήγηση των νέων οικοδομώντας σχέσεις εμπιστοσύνης τόσο μαζί τους όσο και με τους πιθανούς εργοδότες τους.

Υπεύθυνη Διασύνδεσης και Απασχόλησης

Άννα Γουδή

Η Άννα Γουδή διαθέτει εμπειρία στη διαχείριση έργων, στη συμβουλευτική νέων και σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού. Διαθέτει πολυετή διδακτική εμπειρία ιδιαίτερων μαθήματων σε υποψηφίους για εισαγωγή σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και επαγγελματικής συμβουλευτικής σε νέους αιτούντες εισαγωγή σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει εργαστεί στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ως διοικητική υπάλληλος (2006-2009) και ως Διαχειρίστρια Έργου σε προγράμματα Υπηρεσιών Ψηφιοποίησης στην εταιρία Unisystems ΑΕ (2016-2017).

Από το 2018 συνεργάζεται με την εταιρία ΑΠΟΨΗ AE, με την ιδιότητα του Επαγγελματικού Συμβούλου. Ενδεικτικά, έχει διεξάγει έναν σημαντικό αριθμό συνεδριών επαγγελματικής συμβουλευτικής και mentoring στο πλαίσιο του έργου «Μηχανισμός υποστήριξης της ανάπτυξης του ανθρωπίνου δυναμικού του τουριστικού τομέα (e-vocational counselling for the tourism sector). Οι προπτυχιακές και οι μεταπτυχιακές της σπουδές είναι στην Αρχαιολογία (πτυχιούχος από το Πανεπιστήμιο Swansea, Wales,UK (1997) και κάτοχος ΜΑ στην Ελληνική Αρχαιολογία, Πανεπιστήμιο Birmingham, (1998)). Tα τελευταία χρόνια παρακολουθεί σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού και συμβουλευτικής, διοίκησης έργων και ψυχολογίας. Πρόσφατα ολοκλήρωσε δύο εξ ’αποστάσεως προγράμματα στο Digital Marketing και στο Μarketing Mix και Brand.

 

Νέα

Νέα

This is the news page....

Επικοινωνία

Άννα Γουδή, Υπεύθυνη Διασύνδεσης και Απασχόλησης

Στοιχεία Επικοινωνίας

210 4629300 ext: 400
kam@dakm.gr
Αντιπλοιάρχου Παν. Βλαχάκου, 38-40, Πειραιάς